Om oss

Anderssons skog och trädgård - Om ossAnderssons skog och trädgård - Om oss
Anderssons skog och trädgård - Om oss

Vårt företag startade 1956 av Karl-Anders Andersson, då var fokus på både cyklar, mopeder och han var även reparatör av tv och radio.


Under åren som gick så blev det fler och fler som började arbeta i skogen som skogshuggare åt olika skogsbolag, så verksamheten styrdes över mer mot motorsågar. 1972 började skogsbolagen med fria verktyg till sina huggare, vilket innebar att alla huggare skulle ha två motorsågar. Tack vare det beslutet så började Karl-Anders son, Eivind Andersson att arbeta i företaget eftersom Karl-Anders inte hann med.

I början av 80-talet började även Bo Andersson att arbeta här, han som blivit svärson åt Karl-Anders, vid den tiden så hade skogsbolagen tillsammans ett par hundra man anställda som skogshuggare och samtliga skulle ha två motorsågar var. Detta skapade ju förstås väldigt mycket arbete vilket resulterade i att Eivind och Bo bestämde sig för att köpa ut Karl-Anders 1984. Då startade de företaget som handelsbolag, 1986 byggdes ny butik och verkstad för att klara det ökade kravet på både service och försäljning av skyddskläder och tillbehör. Under den här tiden så var företagets huvudsysselsättning motorsågar, men även trädgårdsmaskiner var en stor del och en hel del cyklar och någon moped slank igenom på verkstan. 1987 bildades aktiebolaget Anderssons Cykelverkstad i Vigge AB

1990 slutade skogsbolagen med manuell skogshuggning och gick över till skogsmaskiner, vilket medförde att det blev i stort sett stopp på försäljningen av motorsågar. Då blev det en storsatsning på sommarsäsongen med trädgårdsmaskiner och cyklar i huvudsak.

Åren löpte på och 2004 blev vi nominerad till årets serviceföretag i Bergs kommun, och vann det priset. 2008 började Johan Andersson, son till Bo. Efter ett år så ville Eivind sälja sin halva i företaget och arbeta mindre. Så då köpte Johan Eivinds halva med förbehållet att han skulle få arbeta kvar på halvtid i tre år till, då han skulle fylla 65.

Efter det har vi investerat i en pumpstation för alkylatbensin från Aspen. Vi har tidigare sålt Aspen på dunkar, både 5 och 25l dunkar, men nu har vi även lösvikt.

Årsskiftet 2015/2016 kom nästa förändring i ägarskapet, då sålde Bo sin halva till hans andra son, Micael. Med Johan och Micael som ägare och Bo och Eivind som extra anställda under högsäsong har nu företaget fått ännu större fokus på trädgårdsmaskiner där framför allt robotklippare är det som ökar mest. Cyklarna har vi nu beslutat att sluta med, för att kunna fokusera mer på skog och trädgård.

Kontakta oss​​​​​​​

Telefon: 0687-130 98
Epost: info@anderssonsivigge.se

Adress:
​​​​​​​Vigge 490 
84562 Svenstavik